Limoncello DiGusti, l'originale

Costa d'Amalfi

Alleen de beste citroenen

Nergens ter wereld smaken de citroenen beter dan aan de Italiaanse Amalfi kust. Dankzij het zwoele zeeklimaat komt het bijzondere, rijke aroma van de sappige vruchten hier volledig tot bloei. Logisch dus dat de citroenen voor onze Limoncello hier vandaan komen. Van Gennaro om precies te zijn. En ze dragen ook nog eens het Italiaanse IGP-keurmerk, wat garant staat voor 100% biologisch, geen kunstmatige aroma’s en kleurstoffen en gegarandeerd gerijpt aan de kust van Amalfi. Eerlijker (en lekkerder) bestaat gewoon niet!

Gennaro

De citroenen van Gennaro

Gennaro groeide als kind op in de wijngaarden aan de befaamde Amalfi kust. Tegen de rotswanden rijpten de citroenen in de volle zon. Generaties lang verbouwden zijn voorouders deze citroenen, die vanwege hun bijzonder rijke smaak in heel Italië gretig aftrek vonden. In 2009 nam Gennaro het bedrijf over en eenmaal aan het roer, begon hij met het maken van Limoncello en Limoncello-producten, bedoeld voor de locale markt.

Gelukkig heeft DiGusti warme banden met Gennaro en na lang aandringen mochten we zijn voortreffelijke Limoncello en Limoncello-delicatessen exclusief in ons assortiment opnemen. Daar zijn we stiekem best trots op en we kunnen niet wachten jullie er van mee te laten genieten. Want dat is het: 100% puur genieten van het beste dat Italië te bieden heeft!

Bereiding van Limoncello

Zodra de citroenen goedgekeurd zijn door de keurmeesters worden ze geschild. Dit gebeurd nog op handmatige wijze en met behulp van deze kleine machine. 

Bij een van onze bezoeken wordt kort gedemonstreerd hoe zorgvuldig de citroen verwerkt wordt.